[Wle-nl] Fwd: De lijst van Floron moet omgezet worden naar rode links hoera gelukt!

k.vliet op kpnmail.nl k.vliet op kpnmail.nl
Di Jan 5 22:35:35 CET 2016


Ha Ciell, ja die instructie is een prima basis. Wist niet dat je al zover was (heb ik blijkbaar eerder over het hoofd gezien). Is dan alleen nog een kwestie van de gefilterde lijst overnemen (inmiddels t/m D op mijn kladblok) en af en toe aanvullen. Ik zal komende dagen een paar soorten op proef doen om te kijken of ik tegen zaken aanloop die we in de instructie nog kunnen tackelen.
En verder inderdaad nog in de projectgroep afkaarten of en hoe we verder gaan. Maar dan hebben we in elk geval een paar voorbeelden om het concreet te maken.
Dank en groeten,  Kees
----Origineel Bericht----
Van : ciell.wikipedia op gmail.com
Datum : 05/01/2016 22:10
Aan : k.vliet op kpnmail.nl, wle-nl op lists.wmnederland.nl
Onderwerp : Re: [Wle-nl] Fwd: De lijst van Floron moet omgezet worden naar rode links hoera gelukt!
Hoi Kees,
Op 5 januari 2016 21:59 schreef k.vliet op kpnmail.nl <k.vliet op kpnmail.nl>: 
Keren we terug naar de planten van Floron, dan hebben we een lijst van ik meen 1700 soorten waarvan een flink deel te weinig informatie in de database heeft om een zinvol artikeltje aan te wijden. Om teleurstellingen bij bewerkers te voorkomen moet je die er eigenlijk uitfilteren. Voor de letters A-C hebben Sindy en ik dat gedaan en houden we ruim 125 bruikbare soorten over waarvoor het tabblad ecologie en verspreiding gevuld is met informatie. Daarmee kunnen bewerkers dus al aan de slag (optie 1 van Sindy is daarvoor dus uitgevoerd). In de komende dagen/weken kunnen we de rest van de lijst filteren, als we het nog steeds een zinvolle onderneming vinden. Ik wil daar wel wat tijd in stoppen; het is een beetje saai werk maar als je het ziet als meditatie word je er heerlijk rustig van :-)
Ik heb er geen tijd voor, maar als jij er tijd voor wilt maken zal ik je in ieder geval dankbaar zijn. Inderdaad een monnikenwerkje. 
 
Daarnaast moet er dan nog een stimulerende instructie geschreven worden zodat bewerkers weten wat er van ze verwacht wordt en hoe de verantwoording/bronvermelding eruit moet zien (anders moet je dat achteraf weer gaan stroomlijnen). En natuurlijk weer een mooie soortenlijst die de mensen kunnen afvinken als uitgevoerd.
Bedoel je hiermee zoiets als ik hier heb beschreven, op basis van de pagina over de libellen?   
Naar schatting blijven er na filtering 700-1000 soorten over die bewerkt moeten worden, dat is ruim het tienvoudige van de libellenlijst. Als we even weinig bewerkers hebben als bij de libellen zou het dus 10 jaar duren voordat de klus klaar is. We moeten dus ook hiervoor naar creatieve oplossingen zoeken om meer actieve bewerkers te krijgen. Een optie die ik het proberen waard vind is een themabijeenkomst op wiki-zaterdag (en als het aanslaat gelijk de volgende maand nog een). Daarnaast blijft een schrijf- of actieweek een optie om nog niet weg te gooien. Het blijft in beide gevallen zoeken naar hoe je de vonk bij potentiŽle bewerkers laat overspringen. Bij de schrijfweek Denemarken is dat goed gelukt (althans er waren veel aanmeldingen) dus het kan wel!
"Denemarken" is een veel breder onderwerp dan onze planten, wij spreken een veel kleinere gebruikersgroep aan. Maar weet je, het hoeft ook niet in een maand af....  
Tot zover mijn duit in het zakje. Graag jullie reacties.
Groeten,  Kees
Groetjes, Ciell 
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <https://lists.wmnederland.nl/pipermail/wle-nl/attachments/20160105/0bfd5459/attachment.html>


Meer informatie over de Wle-nl maillijst