[Wo2] FW: Verzetskranten op Wikipedia - je kunt vanaf nu bijdragen

Olaf Janssen Olaf.Janssen op KB.nl
Di Jun 14 18:09:23 CEST 2016


Dag allemaal,

Vanaf vandaag ben je van harte welkom om bij te dragen aan het Wikiproject Verzetskranten<https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten>. In dit project proberen we alle pm. 1300 Nederlandse verzetskranten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn uitgegeven systematisch en uniform te beschrijven.

Je hoeft niet vanaf nul te beginnen, want voor elke krant is er al een eerste artikelopzetje (beginnetje) gemaakt, die vind je allemaal via de werklijst van artikelbeginnetjes<https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Beginnetjes> (in de projectnaamruimte).

Er is een uitgebreide handleiding voor bewerkers<https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten/Handleiding> beschikbaar, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je vanuit zo'n beginnetje een artikel t.b.v. de hoofdnaamruimte kunt maken. Je kunt overigens ook werken aan artikelen over personen en drukkerijen/uitgeverijen die bij die bladen betrokken waren, je vind ze via dit overzicht<https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten#Beschikbare_lijsten>.

Je feedback, opmerkingen en vragen zijn uiteraard van harte welkom, svp. via de overlegpagina van het project<https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_Wikipedia:Wikiproject/Verzetskranten>. Maar je kunt mij ook direct een mail sturen...

Met vriendelijke groet / With kind regards

Olaf Janssen

Wikipedia & open data coordinator

Koninklijke Bibliotheek - National Library of the Netherlands
olaf.janssen op kb.nl<mailto:olaf.janssen op kb.nl>
+31 (0)70 3140 388
@ookgezellig
www.slideshare.net/OlafJanssenNL<http://www.slideshare.net/OlafJanssenNL>    [Koninklijke Bibliotheek, National Library of the Netherlands]
    Prins Willem-Alexanderhof 5 | 2595 BE Den Haag
Postbus 90407 | 2509 LK Den Haag | (070) 314 09 11 | www.kb.nl<http://www.kb.nl/>
    [http://www.kb.nl/sites/default/files/dots.jpg]
    English version<http://www.kb.nl/en/email> | Disclaimer<http://www.kb.nl/disclaimer>
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <https://lists.wmnederland.nl/pipermail/wo2/attachments/20160614/74bb7e10/attachment.html>


Meer informatie over de Wo2 maillijst