[Wle-nl] Te doen: wle-nl team categoriseert de ingestuurde bestanden op basis afgebeelde

Romaine Wiki romaine_wiki op yahoo.com
Vr mei 2 21:34:26 CEST 2014


Hallo allen,

Met een eerdere vergadering hebben we het er over gehad dat het de bedoeling is dat de bestanden die geüpload worden verder gecategoriseerd worden op Commons op basis van wat er op de afbeeldingen staat afgebeeld of in het geluidsbestand te horen is. Voorbeeld: als iemand een foto instuurt met daarop een edelhert, dient die foto door ons handmatig gecategoriseerd te worden in de categorie van de edelherten op Commons. Of als iemand een foto upload van een duinlandschap, dat die foto dan in een categorie voor duinen in Nederland (of specifieker) wordt geplaatst. Dit is nodig om artikelen vindbaar te maken zodat ze ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Als je een afbeelding weet toe te voegen aan een artikel is dat ook wenselijk, de foto's zijn er immers om de artikelen beter te illustreren.

De upload wizard voegt daarom automatisch deze categorie toe:
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Images_from_Wiki_Loves_Earth_in_the_Netherlands_-_to_be_checked

stappen:
1. stel vast wat er op de foto staat.
2. zoek op Commons de categorie daarbij. (Het gemakkelijkst is wellicht om op Wikipedia het artikel over dat onderwerp te zoeken en dan onderaan de pagina op de Commons-categorie-link te klikken. Categorieën op Commons hebben vaak een Engelse of Latijnse naam!)
3. voeg de categorie toe aan de foto.
4. verwijder de check-categorie als de toegevoegde categorieën samen het afgebeelde goed beschrijven.

De categorie van het nationaal park wordt al automatisch door het sjabloon toegevoegd en hoef je niet handmatig toe te voegen.

Er staan nu 31 bestanden in de categorie, wie begint?


Romaine


More information about the Wle-nl mailing list